Per Twitter, mar i aire*

El rànquing que periòdicament elabora el periodista maresmenc Saül Gordillo, situa aquest mes de març Valors com la vuitena revista nacional i en català amb seguidors a la xarxa social Twitter. Això, que podria semblar una simple dada de cara a la galeria, és motiu d’orgull en la mesura que una iniciativa modesta com la nostra està al nivell –almenys en aquest àmbit– d’altres grans publicacions que es fan a Catalunya o en el marc dels Països Catalans com les que edita Sàpines Publicacions o el Grup Enderrock. Publicacions amb les que compartim sostre, per cert, a l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, l’APPEC, la patronal del sector, que treballa per actualitzar dia a dia un model de premsa de pagament que enguany precisament arriba al trentè aniversari.

Alguns ens han retret que, com a publicació seriosa de paper, fem una aposta tan intensa per les noves tecnologies i específicament per les xarxes socials com Twitter i Facebook. I nosaltres sempre hem defensat que aquestes noves eines són, precisament, la millor manera que els àmbits de la reflexió i l’ètica surtin d’una certa marginalitat a la qual el sistema editorial les ha condemant, per tenir un públic petit. Segurament amb 140 caràcters no es pot comunicar una idea gaire complexa, però amb tota seguretat un bon ús d’aquesta xarxa pot ser una bona portada d’entrada al nostre projecte comunicatiu.  

Aquest número de març versa sobre l’esforç. No és la primera vegada que en parlem, però ens ha semblat que calia anar una mica més enllà, actualitzar el concepte, perquè –com apuntàvem en el darrer Pòrtic– alguns concepte, a còpia de repetir-los, s’han acabat banalitzant. I de la “cultura de l’esforç” n’és un. A aprofundir, per tant, en aquest concepte ens hi ajuden Antonio Argandoña, titular de la Càtedra “la Caixa” de Responsabilitat Social de l’Empresa i Govern Corporatiu d’IESE; Joan Vila, responsable de la Fundació Espavila; Pere Nieto, professor a l’escola Gravi de Barcelona; Teresa Ferrer, directora de l’Escola Ferrer i Guàrdia de Granollers; i Marta Bach, medallista olímpica en waterpolo, que de ser una esportista que passava desapercebuda per la seva condició de dona en un esport tradicionalment masculí ha esdevingut una autèntica heroïna.

Aquest mes, per cert, trobareu que la revista passa a costar 3,50 euros l’exemplar i que la subscripció s’augmenta fins a 35 euros. Una puja a què les necessitats econòmiques ens obliguen.

* Pòrtic de la revista Valors corresponent al mes de març.

Comentaris

Entrades populars