El jove David Bote rellevarà a Mataró l'exalcalde Joan Antoni Baron, que no repetirà com a candidat*
















Joan Antoni Baron, exalcalde socialista de Mataró, durant el seu anunci; David Bote és el primer -dret- per l'esquerra. 


Canvi d'etapa en el PSC de Mataró. L'exalcalde de Mataró Joan Antoni Baron renuncia a participar en les primàries del PSC i no serà el candidat per a les eleccions municipals del 2015. Baron ha fet l'anunci aquest dimecres en una roda de premsa celebrada a la seu de la colla castellera dels Capgrossos, de la qual forma part. El dirigent socialista ha afegit que continuarà com a cap de l'oposició fins a final de la legislatura i que després es dedicarà exclusivament a fer de mestre.

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, el nom que proposarà l'aparell del partit per rellevar a Baron com a cartell electoral -previ pas per a les primàries- és David Bote (Mataró, 1982), doctor en Físiques per la Universitat de Barcelona, mestre en un institut de Secundària de Barcelona i actualment secretari d'organització del partit. Bote és l'aposta més segura d'una terna en què també figuren el secretari de política municipal Javi Naya o l'actual primer secretari del partit, Xesco Gomar, delegat de Junta d'Andalusia per a Catalunya, PaísValencià i les Illes Balears.

BARON: "HE ESTAT 20 ANYS DE REGIDOR I LA POLÍTICA EXIGEIX MOLTES RENÚNCIES"
Joan Antoni Baron haurà estat 20 anys a l'Ajuntament de Mataró, des del 1995, set dels quals com a alcalde. "La política són moltes renúncies, molt desgast. També suposa cansament personal, físic i de salut. Són 20 anys", ha subratllat. Baron, però, ha dit que també ho deixa per "l'extrema dificultat per entendre què està passant a nivell local i nacional. Quan un ja no té aquesta capacitat, és millor és deixar que altres persones assumeixin les responsabilitats".

En un missatge en clau generacional, Baron també ha demanat a les noves generacions de polítics que siguin "honestos" i " valents". Pel que fa al candidat que surti de les primàries, ha dit que "ha de ser molt coneixedor de la ciutat" i " conseqüent amb la ideologia del socialisme, que neix de les classes treballadores".

* Tot i que les edicions locals que des de Clack per a la web de EL PERIÓDICO no inclouen Mataró, avui ens han demanat que tractéssim el relleu de Joan Antoni Baron com a cap de llista. Aquesta peça n'és el resultat.

Comentaris

Entrades populars