Aquest mes, el Compromís… des de Mataró




















El número de gener de la revista Valors està dedicat al compromís. Formalment, pot semblar un número més, però no ho és; aquesta és la primera edició que es vincula a un projecte de ciutat que durant tot l’any tindrà lloc a Mataró per reflexionar sobre els valors. Així, al llarg de 2014 els temes que es tractaran en el dossier monogràfic central de la revista seran els mateixos que es treballaran a nivell de ciutat en un projecte anomenat ‘Mataró, ciutat de valors’ i que gestiona també l’Associació Cultural Valors, editora de la revista.

Els lectors d'aquest bloc ja sabeu de què va el projecte i per tant no cal insistir-hi massa. En aquest marc m'interessava reflexionar sobre com, des de Valors, gairebé des del primer dia hem provat de treballar amb aquesta lògica de la interacció dels diferents formats. Fins ara, bàsicament la revista proveïa de continguts als programes de ràdio i televisió que hem fet, a banda de la pròpia web Valors.org, que fa de contenidor de tot plegat, però mica en mica aquest procés està esdevenint multidimensional: la revista segueix donant continguts al programa de ràdio i a la web, però el programa de ràdio en dóna també a la revista i a la web. El pas que fem ara, de més, és que els actes que es treballaran durant la campanya Mataró, ciutat de valors serviran també per engruixir els continguts dels altres formats. Tot plegat, que consti, ho fem des de la més absoluta normalitat, sense cap afany de situar-nos com uns referents en aquestes lògiques sinèrgiques. Ens sembla el més normal, i punt.

Tornem al número de valors sobre el compromís. El monogràfic central compta amb 
una entrevista a Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector, i amb sengles converses amb l’actor Jordi Bosch i amb Josep Masabeu, guardonat el passat 9 de desembre amb el III Pemi Valors a una trajectòria que atorguem en el marc dels Premis Proteus. També podreu llegir un article del periodistafreelance Jordi Rovira i una conversa entre Daniel Arasa, Xavier Manté i Rubén Llop que va tenir lloc al programa Valors a l’Alça que fem a Mataró Ràdio per a La Xarxa de Comunicació Local. Espero que sigui del vostre interès.

Comentaris

Entrades populars