La Cordialitat que no s'ha de perdre (encara menys enmig d'una crisi)

Roser Solivé, Queralt Flotats, Hèctor Mora i Àlex Galofré durant la tertúlia sobre la Cordialitat.




La psicòloga Roser Soliva, el llicenciat en Ciències Polítiques Hèctor Mora i el coach Àlex Galofré van protagonitzar aquest passat dissabte una nova edició del programa Valors a l'alça que s'emet des de Mataró Ràdio per a La Xarxa.

En aquesta ocasió, el tema que hi havia sobre la taula és la Cordialitat, un valor que cal no confondre estrictament amb la cortesia sinó que estaria emparentat amb l'amabilitat, amb el teixir bones relaciones amb els altres, siguin propers o llunyans.

Des de Valors creim que mantenir aquesta actitud de concòrdia, en temps de crisi, és una virtut essencial per tal que la convulsa situació social no ens acabin arrastrant a l'abisme com a societat. I que precisament mantenint aquesta actitud de tacte i companyerisme amb els altres és com podem reconfigurar el nostre dia a dia i convertir-lo en una experiència vital positiva.

Sembla una reflexió molt càndida, si voleu, molt naïf, però jo, personalment, n'estic convençut: si perdem la Cordialitat, ho engegarem definitivament tot a rodar. I també estic convençut que la Crisi no ho pot emmascarar tot: ser afable en el tracte requereix esforç, però aquell que el fa, serà àmpliament recompensat.

Comentaris

Entrades populars