Joan Antoni Melé protagonitza l'Honestedat a 'Valors'





















Com que Valors ja comença a tenir una mica de trajectòria, si bé és cert que anem coneixent encara molta més gent, també ho és que anem retrobant personatges al llarg de la nostra travessia. Una d'elles és en Joan Antoni  Melé que, si ja era popular el dia que el vam portar a una conferència del cicle Economia i valors del Tecnocampus, el maig de 2011 -era un dia que jugava el Barça i va congregar un centenar de persones-, encara és més cert que darrerament s'ha convertit en gairebé una estrella mediàtica en el camp de la regeneració econòmica, podríem dir.

El dia que va venir Joan Antoni Melé, actualment subdirector general de Triodos Bank, ens va explicar de viva veure com, un bon dia, va decidir deixar la caixa d'estalvis on havia treballat tota la seva vida i ocupar-se de la posada en marxa a Espanya d'aquesta banca ètica d'origen holandès. Assegurava que ho havia fet per honestedat personal, perquè no podia seguir participant del sistema imperant i es va sentir interpel·lat a canviar-lo però des de dins, posant-hi el coll.

Aquest mes de maig hem recuperat el testimoni de Melé per protagonitzar un número sobre l'Honestedat, en un monogràfic on també participen la doctora en Filosofia, Natàlia Pla, i on es recupera una tertúlia que va tenir lloc setmanes enrere al Valors a l'Alça, el programa que la revista produeix a La Xarxa, on van participar el periodista Adolf Beltran, el catedràtic d’ètica Norbert Bilbeny i el periodista i director de L'Avenç Josep Maria Muñoz. La Carta de la Pau adreçada a l'ONU ha fet vint anys i és per això que el nou director d'aquest centre, Ivan Pera, reflexiona a L'Article del Mes sobre els reptes de futur d'aquesta utòpica i necessària proposta.  Una entrevista a l'escriptor penedesenc Jordi Llavina, que acaba de rebre el Premi de la Crítica Literària 2013 per Vetlla, i un reportatge sobre fins on és correcte aplicar el concepte ètica al món animal arrodoneixen el número d'aquest mes de maig.

Comentaris

Entrades populars