L'èxit de tenir valors



Aquest és el vídeo promocional del llibre Ètica i èxit. Converses amb valors, que ha dut a terme el company Marc Arisa des de la productora mataronina Clack, de la qual jo també sóc soci. La veritat és que ha fet una gran feina, perquè a partir d'una sola gravació, que es va fer fa uns mesos al Celler de Can Roca de Girona, ha construït un spot de dos minuts que fa molta patxoca. Les fotos d'en Sergio Ruiz convenientment animades acaben de donar gruix al metratge.

El llibre, com ja he explicat en algun altre post, l'ha escrit la Maria Coll, té fotografies de Sergio Ruiz, el nostre fotògraf habitual a la revista, i el publica Valors i l'editorial Proteus aquest Sant Jordi de 2013. Hi intervenen Lluís Bassat, Joan Roca, Ana María Matute, Federico Mayor Zaragoza, Roser Capdevila, Judit Mascó, Teresa Perales, Pau Garcia-Milà, Iñaki Gabilondo i Andrés Rábago "El Roto".

Dos d'ells, Lluís Bassat i Roser Capdevila, van prendre part aquest dijous a la presentació del volum a l'Escola Pia Santa Anna de Mataró, a l'edifici Mar, que en diuen ells, situat al carrer Sant Agustí. Era la segoan vegada que hi fèiem un acte i ja ens hi trobem com a casa -l'altre va ser la presentació de dos volum del col·laborador de Valors Gregorio Luri, el 23 d'octubre, en una sessió organitzada conjuntament també amb Proteus i en aquest cas la Fundació Carulla-.

He volgut titular el post d'aquesta manera, "L'èxit de tenir valors", perquè aquest era un concepte que vam estar barallant perquè servís de títol al volum. Finalment va caure perquè no acabava de donant a entendre el que volíem transmetre, que és que cal reivindicar la possibilitat del binomi ètica-èxit; que una cosa no té perquè estar renyida amb l'altra. Però en canvi, després de la conferència de dijous, he tornat a pensar que l'èxit de la trajectòria dels dos convidats que van tenir la gentilesa d'acompanyar-nos, en Lluís Bassat i la Roser Capdevila, és haver tingut valors. Sense el valor de la honestedat a la qual es va referir insistentment el publicista i sense el valor de l'esforç i la constància que va subratllar especialment la Roser Capdevila, no haurien arribat on haurien arribat. Per això apunto que ells representen l'èxit de tenir valors.














Un moment de l'acte de presentació del volum, aquest dijous dia 18 a Santa Anna Mar de Mataró.

Comentaris

Entrades populars