Joves amb valor afegit: Felipe Campos



Felipe Campos, nascut a L’Hospitalet de Llobregat el 1984, és diplomat en Ciències Empresarials i del Treball per la Universitat de Barcelona i gerent de l’Associació Educativa Itaca, on lidera els projectes socials de l'entitat per tal d'oferir educació en el lleure als infants i joves del barri de Collblanc i la Torrassa de L'Hospitalet de Llobregat. En Felipe ha fet del compromís social l'actitud transversal en la seva trajectòria vital i professional.

Ell és el protagonista del darrer vídeo de Joves amb IVA, una iniciativa impulsada pel Centre d'Estudis Jordi Pujol, en col·laboració amb la Direcció General de Joventut, que pretén donar a conèixer perfils de joves compromesos amb la nostra societat i que es regeixen per uns valors sòlids, unes actituds positives i per bones idees. Joves que despunten en múltiples camps, però que, molt sovint, no tenen visibilitat pública.

El vaig conèixer el gener de fa 2 anys, el gener de 2010, entrevistant-lo per la secció A la intempèrie de la revista Foc Nou. D'aquella trobada en va sortir aquest article, aquest vídeo i, sobretot, un profund afecte que es manté en el temps. Em va acollir com si ens coneguéssim de tota la vida i descobrir-me una realitat que ja conec una mica però que sempre és bo veure exemplificada en decorats diversos.  

Dies després de la trobada vaig fer-ne després un post, d'ell i el seu col·lectiu, titulat La xarxa que fa que el país no exploti, que podeu recuperar aquí, i on subratllava això mateix: si no s'haguessin creat des de la societat civil -i suportat des de les institucions- iniciatives com les del Centre Itaca, el país estaria molt pitjor del que està. Hi ha una xarxa molt ben travada, feta amb diners però sobretot amb voluntat i generositat, que impedeix que tot faci un pet com una gla. Sort en tenim, de tots ells.

Comentaris

Entrades populars