Valors i el Pla Nacional de Valors



Ahir en un altre post parlava del monogràfic del Valors de juny, que hem dedicat al valor de la Responsabilitat. Com sempre, però, hi ha altres continguts a la revista a banda del monogràfic. Avui em volia fixar en l'entrevista que la codirectora Maria Coll li fa a la directora general d'Acció Cívica i Ciutadania, Violant Cervera, en el marc del Pla Nacional de Valors endegat per la Generalitat de Catalunya, de la qual ella és responsable política. A la web de Valors [aquí] us n'oferim un extracte en format textual [aquí] i en format audiovisual [aquí].

Precisament, com a Valors, fa uns mesos vam ser convidats a participar del Pla Nacional de Valors, a la comissió de Mitjans de Comunicació. De moment, hem pogut ser presents a la presentació de les conclusions inicials dels diferents grups de treball, presentats ara fa un mes al Palau de la Música Catalana, un matí de divendres, i d'altra banda, ara farà un parell de setmanes, a la recepció oferta pel president de la Generalitat, Artur Mas, on va confessar que el Pla podia ser un estri molt poderós a l'hora d'ajudar el govern "a pensar".

És delicat, tirar endavant un Pla Nacional de Valors, com apuntava Francesc Torralba en aquest vídeo que li vaig enregistrar per CatalunyaReligió.cat. Però que sigui delicat no vol dir que no sigui interessant. I oportú, diria jo. Per sortir d'on som i per sortir-ne enfortits, diferents, cal una reflexió potent sobre quins valors són els que ens substancien com a catalans, quins hem de recuperar del passat, quins mantenir i quins senzillament reconceptualitzar. La tasca que des de fa nou anys intentem, modestament, tirar endavant des de la revista Valors i la resta de suports amb què treballem.

Comentaris

Entrades populars