L'abril a El Públic, ple de lletres i cultura

Imatge d'Helena Jubany, la llibretera, periodista i bibliotecària mataronina assassinada el 2001 a Sabadell que recordarem a El Públic aquest mes.

Aquest mes d’abril, en el marc de la festivitat de Sant Jordi, des de El Públic [web] ampliem el cicle Públicpoètics, on donem espai a la poesia i en general al món de les lletres, amb quatre activitats.

La primera és aquest dimecres dia 11 i inclou la lectura en veu alta de diversos fragments dels llibres guanyadors del Premi Helena Jubany, que s'ha convocat en quatre edicions recordant la coneguda llibretera, bibliotecària i periodista morta a Sabadell el 2001. En especial recordarem també Amunt, el llibre de Marina Guardiola guardonat en la darrera edició. "Amunt és una història que enllaça la superació personal d'un home acomplexat i la cultura tradicional del nostre país. És una història que ens demostra que la gent diferent no és ni millor ni pitjor sinó només això: diferent. És una història que ens parla de valors com l'ajudar als altres, la generositat; i ens recorda que la unió fa la força i que aquesta força pot canviar la història", diu la Marina en una entrevista que podeu llegir íntegrament aquí. L'acte es fa en col·laboració de l'Associació Helena Jubany i del Col·lectiu 2.0 Llegim i Piulem [Twitter].

La segona activitat, dilluns dia 16, és la presentació de Històries de distracció massiva de Miquel Manubens, que anirà a càrrec de Miquel Sola Suris. L'endemà dimarts dia 17, nova presentació, en aquest cas de La nit als armaris de Raquel Piccolo, publicat per Voliana Edicions. Parlaran Marta Pera, l’editor Jordi Solé i l’autora. Finalment, dijous dia 19, hi ha haurà una sessió especial amb lectures de poemes i música a càrrec de diversos artistes i creadors locals. Totes les activitats començaran a les set de la tarda.

Comentaris

Entrades populars