La intimitat, en clau multiplataforma


FRANCESC PONSA I JORDI CARCASÓ PARLEN SOBRE LA INTIMITAT



La proposta multiplataforma que des de fa temps hem plantejat des de la revista Valors i que des d'aquest any estem posant en pràctica sobretot en paper, ràdio i televisió em fa expressar una satisfacció respecte precisament la barreja de formats que oferim: fent el que fem, un contingut s'acaba tractant en tots els possibles formats, del paper a les ones de la ràdio i d'aquestes a les ones hertzianes, les de televisió, però aquest contingut no és mai el mateix. Dit d'una altra manera, el canvi en el format acaba provocant un canvi en el prisme des del que mirem el valor tractat. La seriositat, per exemple, l'hem tractat des d'aquests tres punts de vista [tele, ràdio, revista] i tot i que hem acabat dient coses semblants en els tres formats -malament aniríem, sinó!-, en cap cas es diu exactament el mateix, sempre hi ha matisos que ajuden a enriquir la mirada sobre el tema.

Tot plegat és una mena de work in progress pel que fa als continguts, que fa que no arribem mai del tot a cap conclusió, almenys cap conclusió definitiva. Em diverteix també la posició des del punt de vista del lector: no és el mateix llegir un text en una revista de paper que escoltar per ràdio com l'autor d'aquest text conversa amb el responsable de l'article que hi havia al seu costat. Es genera nou coneixement, de la intersecció entre tots els elements.

Tot això em ve avui després de fer el Valors a peu de carrer a Ràdio Estel sobre la intimitat. Hi han intervingut algunes persones que intervenen també a la revista -Francesc Ponsa, Josep Domingo-Ferrer- però també altres persones que no surten en el monogràfic d'aquest mes de febrer -Joaquim Trenchs, Jordi Carcassó, el coach Fransiscu o Oriol Toro, que ens explica un conte il·lustratiu en començar-. Una bona forma, escoltar el programa, de complementar la mirada que els lectors es puguin haver fet de la revista si han tingut l'humor i la paciència de llegir-la. Bona lectura doncs en paper, a Internet i bona escolta o visió a la televisió i la ràdio: al final l'important són els continguts.

Comentaris

Entrades populars