Un Flash Mob: metàfora del món postmodern



Metàfora del món postmodern, efímer, divertit, líquid... avui he assistit a un flash mob. Un què? Si, un flash mob, una acció col·lectiva d'un grup de gent que, a mode de divertimento i de forma aparentment espontània, apareixen duent a terme una activitat -en aquest cas ballar- en un espai públic -en aquest cas un centre comercial, on va néixer aquest mode- [veure definició wiki].

Així de senzill (o d'enrevessat, és clar). Una nova tendència cultural que entronca amb l'art contemporani, amb l'art que es barreja amb el comerç, les marques, les modes, la gent... que abandona el teatre -o l'espai que sigui- per anar a buscar les persones allà on són: els centres comercials (no totes, és clar, però si moltes un diumenge a la tarda de rebaixe de gener). En aquest cas, la iniciativa partia d'una sola persona i, a través d'internet, l'acció s'ha anat fent gran.

Ha estat aquesta tarda, al centre comercial Gran Via 2 de l'Hospitalet de Llobregat. No era la primera vegada que es feia un experiment així a Espanya ni tan sols a Barcelona, però la veritat és que l'expectació era grandíssima, perquè els propis implicats s'han portat la claca de casa -de manera que tampoc ha estat gaire sorprenent per la majoria de presents-. Podeu veure la notícia que n'ha fet TV3 clicant aquí. També a Barcelona, aquesta tarda, ha tingut lloc una altra flash mob, en aquest cas encara més sorprenent, al Metro: centenars de persones han acudit a una convocatòria internacional que cridava a viatjar en el metro sense pantalons [aquí].

I és que, com deia Dylan, els temps estan canviant.


El metal autòcton fa tremolar el Clap


El passat dissabte la música metal va ser la protagonista de la nit a la sala Clap de Mataró. I van ser tres bandes del Maresme les encarregades de fer-ho possible. Per una part els veterans Silent i per l'altra dues bandes de més recent aparició com Breakdown Collapse i Hyde Abbey, que van mostrar les seves credencials al públic. (...)

* Llegeix la resta de la crònica d'Albert Clopés i Joan González a Diaridelamusica.com.

Comentaris

Entrades populars