Esperant 'La Riera'



L'estrena de La Riera a TV3, una sèrie ambientada en part en escenaris mataronins i d'altres de maresmencs, em fa pensar en que la principal aposta que, enllestint-se el Tecnocampus, podria i hauria d'estar tirant endavant el govern municipal en aquest mandat -la potenciació de la cultura i l'oci com un dels nous jaciments de feina de la ciutat- no s'està encarant amb prou empenta. No es tracta només de diners: a banda d'invertir econòmicament parlant en les iniciatives, abans, durant i després d'això cal identificar, incentivar, posar en valor, conjuntar diferents ofertes ja existents que podrien donar molt més suc per a la ciutat. Penso amb la gran oferta de restauració, en la potentíssima zona d'oci del Pla d'en Boet, penso en el Port de Mataró i tot el seu estol de botigues de submarinisme...

L'elecció de Mataró (i el Maresme) per acollir La Riera -que es presenta magnífica, per cert- demostra que la ciutat pot ser també un plató televisiu de primer nivell i que -si sense anar a buscar clients- el 2009 es van gravar sis pel·lícules a Mataró, amb una mica d'esforç es podria doblar fàcilment la xifra. És només un exemple. La quantitat i la qualitat de música en directe que s'ofereix cada cap de setmana a la zona d'oci del Pla d'en Boet es podria potenciar encara molt més amb algun element digital on sobretot la gent de fora de Mataró pogués reconèixer fàcilment l'oferta de cada cap de setmana. De retruc, si es vinculés aquesta agenda a l'oferta de restauració existent a casa nostra, els nostres restaurants podrien treure fum, com el que centra la vida dels protagonistes de La Riera.

L'instrument per a dur a terme tot això es diu Agència de Promoció de Ciutat i a hores d'ara el més calent de tot això és a l'aigüera, tot i que s'havia anunciat com una de les grans novetats del mandat present. Encara queda una mica de temps fins les eleccions... però anem profundament endarrerits. I la cursa, quan haguem sortit de la crisi, començarà immediatament. No s'esperarà a ningú. Ni tan sols a Tres Rieres, el pseudònim que Manuel Cuyàs va inventar per definir la capital del Maresme en el seu interessantíssim Taques al marge.

Nit de metal a la sala Clap



Aquesta setmana el metal serà el protagonista, divendres al vespre, en una vetllada amb triple actuació a la sala Clap -Silent, Breakdown Collapse i Hyde Abbey-. A Diaridelamusica.com hem parlat amb els Silent i Arnau Montfort, un dels seus components. Ells són de Vilassar de Mar i ja porten ja uns quants treballs editats. Formats a finals dels 90, es caracteritzen per un so compacte, que beu de les diferents variants del rock i el metal [MySpace del grup]. Per la seva banda, els Breakdown Collapse Grup es van formar el 2008 i provenen de grups diversos com Slowreno, Mitsu o Pooldogs [MySpace del grup]. Finalment, Hyde Abbey ha agafat en els darrers temps suficient empenta com per gravar el primer EP i demostrar així la seva originalitat i llibertat de moviments [Myspace del grup]. El preu únic del concert, que comença a les deu de la nit, és de cinc euros. Els punts de venda de les entrades són la web www.casadelamusica.cat, Trak, Robafaves i totes les oficines de Caixa Laietana [Comprar entrada].

Comentaris

Xavi Amat ha dit…
Només una cosa, Joan. Que Mataró és la ciutat de Les Tres Rieres fa anys que es diu, no s'ho va inventar pas en Cuyàs!

Una abraçada.

Xavi.

Entrades populars