Aquest mes de gener, a 'Valors', el Capital Ètic: Catalunya serà ètica o no serà



Aquí podeu veure l'entrevista sencera duta a terme a Àngel Castiñeira sobre el capital ètic.

Catalunya té una gran possibilitat econòmica en el context global si juga a fons la carta de l’ètica, de fer la feina ben feta i usant uns criteris ètics a l’hora de fer negocis. Perquè si les coses es fan d’aquesta manera, en el món global on tot esdevé transparent gràcies a l’acció de les noves tecnologies, apareix un element extra de confiança entre els diferents actors econòmics que al capdavall provoca més generació de negocis. En el món postcapitalista clàssic, més ètica és més negoci, per a sintetitzar-ho. És la tesi que promociona Àngel Castiñeira, director de l’Observatori de Valors creat entre la Fundació Carulla i la Càtedra de Lideratges Socials d’ESADE, i que aquest número recull, sumant-hi aportacions de Francesc Amat [aquí], Maria Carme Bufí, Mònica Garcia i Joan López.

Com sempre, aprofitem aquest article introductori per anunciar-vos les activitats que estem preparant per aquest 2010. La primera serà -després de la presentació del volum de Daniel Ortiz Política i valors. Com restaurar la grandesa de la política? el 2 de desembre passat- un acte que tindrà lloc el proper 2 de febrer a la sala d’actes Caixa Laietana de Mataró (Santa Teresa, 63) i que protagonitzarà el president del Parlament, Ernest Benach, el qual s’ha significat darrerament per un seguit de propostes que busquen regenerar la política catalana [Llegiu també l’article de Toni Rodon: “La qualitat de les nostres democràcia”]. Us hi esperem a tots!


El president de Parlament de Catalunya, Ernest Benach.



ALTRES CONTINGUTS D'INTERÈS DEL NÚMERO
· "Donar la canya, no el peix", de Maria Coll.
· “Viure discretament”, de Mar Galceran.
· “Entre la televisió i el pessebre”, de Xavier Manté.
· “La pena de mort és cruel i innecessària”, de Miguel Guillén.
· “Fer-se gran”, de Joan Safont [Bloc].
· “La conca minera del Rhin”, de Joaquim Amargant [Bloc].
· “L’efecte FLICK(e)Ring”, de Marc de San Pedro [Bloc].
· El conte: “Una epifania lamentable”, de Jordi Lopesino. Dibuix de Javier García [Bloc].

Els nens són excessivament “els reis de la casa”?
Els pares d’avui, a vegades, estimen tant els seus fills que els poden arribar a ofegar, d’amor. No ser conscients del perill que representa sobreprotegir-lo. A aquesta problemàtica, la qual el gener de 2005 vam tractar ja en un número de la revista [aquí], hem dedicat aquest vespre de dilluns el primer Nits Estel amb Valors del 2010, amb una entrevista [aquí] a la psicòloga Mari Ángeles López Romero, la qual acaba de publicar Papás blandiblú (San Pablo). “Si el nen no aprèn que hi ha vegades que no s’aconsegueixen les coses que vol, no està fent un aprenentatge clau de la vida: no es té tot el que un vol”, apunta la psicòloga. Les darreres edicions del programa dirigit i conduït per Eulàlia Tort han estat dedicades al valor de la confiança amb un debat entre Jordi Ibáñez, Manuel Castellet i Antoni Codina [aquí], a mantenir un diàleg sobre el silenci entre Gregorio Luri i Jordi Cussó [aquí], a entrevistar Daniel Ortiz, autor del llibre Política i valors. Com restaurar la grandesa de la política? presentat el dia 2 a Mataró [aquí] i a dur a terme una taula rodona sobre els llibres i la literatura, amb presència de Pep Duran, Francesc Bechdejú i Ignasi Moreta [aquí]. Podeu recuperar altres programes emesos anteriorment anant a aquesta pàgina.

L’espai Nits Estel amb Valors s’emet, des del passat 21 de setembre, en el marc del nou magazine nocturn de Ràdio Estel [web o 106.6 de la FM], Nits Estel, que condueix Emili Pacheco.

VOLS SUBSCRIURE’T A VALORS PER TAN SOLS 32 EUROS L’ANY? Clica aquí.

Comentaris

Entrades populars